2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

L. Orban is lemondatná Dăncilăt

2018. április 27. 20:24, utolsó frissítés: 20:24

A liberálisok kérik Viorica Dăncilă miniszterelnök lemondását, jelentette be pénteken Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, aki hozzátette, hogy egy kormány elleni bizalmatlansági indítvány jól megfontolandó, de nem hagyják ki a lehetőséget, hogy még ebben a parlamenti ülésszakban benyújtsák.

"Iohannis államelnök mellett vagyunk és támogatjuk a tökéletesen megalapozott eljárását, amely által Vasilica Viorica Dăncilă asszony lemondását kérte. Minden nap, amelyet Dăncilă a kormány élén eltölt, Románia nemzeti érdekeit gyengíti és fennáll annak a kockázata, hogy rendkívül megnehezíti az ország mindennapjait, az állampolgárokét és az ország fejlődési lehetőségeit. (...) Nem tehetünk hát egyebet, mint felszólítsuk és kérjük a miniszterelnök azonnali lemondását" - mondta Orban egy sajtótájékoztatón.

A liberálisok elnöke rámutatott, csak akkor kezdeményeznek bizalmatlansági indítványt, amikor legnagyobb esélye lesz, hogy a többségi politikusok közül sokan szavaznák meg ezt, azonban hangsúlyozta, hogy nem hagyják ki ezt a lehetőséget és június 30-áig, a parlamenti ülésszak végéig benyújtják indítványukat.

"Egy parlamenti ülésszakban az ellenzéki pártok csak egyszer nyújthatnak be bizalmatlansági indítványt. (...) Egy erre vonatkozó döntést jól meg kell fontolnunk, nagyon komoly megalapozottsága kell hogy legyen és akkor kell kezdeményezni, amikor a legnagyobb a siker esélye" - tette hozzá Orban.

A PNL elnöke azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy "vakon követi a Dragnea-Tăriceanu politikai páros utasításait", példaként pedig a kormány által elfogadott, az izraeli nagykövetség költöztetéséről szóló memorandumot hozta fel, és érthetetlen számukra, hogy miért nem ment el a Román Nemzeti Bank és a kormány kapcsolatáról egyeztetni az államelnökkel.

"Vasilica Viorica Dăncilă miniszterelnök ezzel a lógással bebizonyította, hogy nem érdekli őt, hogy mi történik Románia gazdaságával" - tette hozzá a PNL elnöke.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS