2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A bíróságon fogják tárgyalni Gabriel Oprea ügyét. Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják

2018. május 02. 16:54, utolsó frissítés: 16:56

A bírósághoz került a Bogdan Gigină egykori rendőr halálát kivizsgáló dosszié, amelynek a kivizsgálását a DNA a múlt héten fejezte be. Az ügyben érintett Gabriel Oprea egykori miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter is.


Opreát gondatlanságból elkövetett emberöléssel és hivatali visszaéléssel is gyanúsítják, ugyanis a volt kormányfőhelyettes és belügyminiszter nem indokolt esetekben rendőri felvezetést vett igénybe.

A bíróság hivatali visszaélés gyanújával vád alá helyezte Tiberiu Niţu egykori főügyészt is, akit azzal gyanúsítanak, hogy rendőri felvezetéssel közlekedett Oprea felhatalmazásával, holott az neki nem járt ki.

A DNA korábbi jelentése szerint 2015 október 20-án este Bogdan-Cosmin Gigină rendőr közúti balesetben végzetes koponya- és agysérüléseket szenvedett.

A baleset pillanatában az áldozat az Oprea miniszter gépkocsiját felvezető motoros rendőrként teljesített szolgálatot, miközben Gabriel Oprea a Cotroceni negyedbeli lakására tartott. 

A baleset pillanatában Gigină 84 km/h sebességgel közlekedett, a sötétség és eső miatt rossz láthatósági körülmények között, így nem vette észre az úttesten ideiglenesen, a General MPM Impex kft. által elhelyezett akadályokat.

A megalapozott gyanú szerint Gabriel Oprea volt az, aki hivatali tekintélyével rábírta a rendőrt, hogy nagyon gyorsan hajtson, ami halálos balesetéhez vezetett - érvelnek az ügyészek.

Az ügyészek a gázvezetékeken munkálatokat végző cég, a SC General MPM Impex kft. vezetője, Petre Mazilu, valamint a munkacsoport vezetője, Adrian Corcodel ellen is bűnvádi eljárást indítottak, szintén gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS