2020. október 31. szombatFarkas
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Június közepén már megtartaná a család fogalmáról való népszavazást a PSD

2018. május 03. 13:29, utolsó frissítés: 2018. május 07. 18:25

Florin Iordache a Szociáldemokrata Párt képviselője azt nyilatkozta, hogy a család fogalmának tisztázásáról szóló referendumot június 10-re kellene kiírni. A Koalíció a családért által kezdeményezett népszavazás lényege annyi volna, hogy az alkotmányba kerüljön be, hogy a család az kizárólag egy férfi és egy nő házasságát, illetve az ő gyerekeiket jelenti.

„Az állampolgárok részéről vannak pró és kontra érvek a kérdést illetően. Mi a kezdetektől hangoztattuk, hogy van egy módja az alkotmánymódosításnak” - mondta a képviselő

Csütörtökön az Alkotmánybíróság elutasította a referendumtörvényt módosító tervezet ellen benyújtott óvást, a PSD csak Klaus Johannis államelnökre vár, akinek 10 napon belül ki kell hirdetnie a törvénymódosítást, vagy pedig maga is alkotmánybírákhoz fordulhat.

A képviselő elmondta, a szenátusnak kell elfogadnia döntő házként a család meghatározásának módosításáról szóló szöveget. "Akkor a 30 nap utolsó vasárnapján, ahogyan a tervezet előírja, megszervezhetik az alkotmány módosításáról szóló népszavazást" - tette hozzá Iordache.

„Véleményem szerint az alkotmánymódosításról szóló népszavazást már június 10-re ki lehet írni” - mondta Iordache. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS