2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PNL a közszolgálati televízió vezetőségének lemondását követeli

2018. május 03. 20:01, utolsó frissítés: 20:01

A közszolgálati televízió vezetőségének lemondását követeli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) - közölte csütörtökön Ionel Dancă, a politikai alakulat szóvivője.

A parlament épületében nyilatkozó Dancă azt mondta, a PNL megdöbbenéssel vette tudomásul a Román Televíziótársaság belső köreiből származó információkat, melyek szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) által kinevezett vezetőség teljesen az ellenőrzése alá akarja vonni az intézményt.

'A PNL kéri a közszolgálati televízió elnök-vezérigazgatója, Doina Gradea lemondását' - jelentette ki a liberális párti politikus, hozzátéve, hogy amennyiben ez keddig nem történik meg, akkor a Gigel Ştirbu PNL-s képviselő által vezetett alsóházi kulturális bizottság elé fogják beidézni Doina Gradeát.

Ionel Dancă szerint 'elképzelhetetlen visszaélésekről' érkeznek hírek, amelyeket a TVR vezetője követ el a hatalommal kritikus újságírókkal szemben, 'minősíthetetlen' módon próbálva kitámadni a sajtószabadságot. Ezért Doina Gradeának le kell mondania - vélekedik a PNL szóvivője.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS