2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR a közszolgálati televízió vezetőjének parlamenti kihallgatását kéri

2018. május 03. 20:26, utolsó frissítés: 20:26

A közszolgálati televízió elnök-vezérigazgatójának parlamenti kihallgatását kéri a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

Az USR a képviselőház kulturális, művészeti és tömegtájékoztatási bizottságától kérték Doina Gradea TVR-vezérigazgató parlamenti kihallgatását, miután Dragoş Pătraru műsorvezető nyilvánosságra hozta, hogy Gradea lealacsonyító stílusban beszél a TVR egyes munkatársairól és beavatkozik a szerkesztőségi elvekbe.

Iulian Bulai, a kulturális bizottság egyik tagja szerint Doina Gradeának be kellene nyújtania lemondását, mert viselkedése 'megengedhetetlen'.
Bulai szerint a TVR vezetőjének számot kell adnia arról, hogy az újságírói etika szabályai, vagy pedig a párttól érkező parancsok alapján irányítja a közszolgálati televíziót.

Szintén csütörtökön Dan Barna USR-elnök és Dacian Cioloş, az Együtt Romániáért Mozgalom kezdeményezője is a TVR elnök-vezérigazgatójának lemondását kérte, mert szerintük Doina Gradea a politikai hatalom kiszolgálását választotta a közvélemény korrekt tájékoztatása helyett.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS