2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A világon egyedülálló élelmiszeripari terméket mutatott be egy román nő Londonban

2018. május 06. 15:04, utolsó frissítés: 15:04

A világon egyedülálló élelmiszeripari terméket mutatott be egy román állampolgár a természetes és organikus termékek európai vásárán, Londonban - közölte az Agerpres hírügynökség.

A 'fruktonát' (fructonată) nevű termék biogazdálkodásokból származó gyümölcsökből készül anélkül, hogy cukrot, adalékanyagokat és hőkezelést vennének igénybe a készítés sorá.

A módszer kidolgozója, Simona Bişboacă az Agerpres hírügynökségnek elmondta: cseresznyéből, narancsból és áfonyából készült fruktonátot mutatott be a londoni vásárban, és a termékek nagyon jó fogadtatásra találtak. A gyümölcsöket 42°C alatti hőmérsékleten, sűrítési módszerrel kezelik, így megőrzik tápértéküket, vitamintartalmukat és friss ízüket - mondta az élelmiszeripari mérnök.

A természetes és biotermékek londoni vásárában 91 országból több mint tízezer élelmiszeripari cég mutatta be termékét. Romániát csak a Bişboacă-házaspár, illetve egy vízforgalmazó cég képviselte.

A nagyváradi Simona Bişboacă már negyedik találmányánál tart. A fruktonát előállítási módszerének kidolgozása hét évet vett igénybe.

((agerpres))

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS