2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elszámoltatnák a KMDSZ-t a Diáknapokból befolyt összegről

2018. május 06. 19:56, utolsó frissítés: 2018. május 07. 15:05

UPDATE: A KMDSZ közleményben reagált a diákok petíciójára (itt találjátok), és közzétette a 25. Diáknapok tervezett költségvetését. A részletekre még visszatérünk.


Petíciót indítottak a peticiok.com oldalon "Kérjük a KMDSZ-t, hogy a diáknapokból befolyt összeggel teljesen számoljon el!" címmel.

A petíció megfogalmazója azt írja, hogy évről évre a KMDSZ egyre több pénzt kér el a diáknapokra, de látványos fejlődés nincs. Mint írják, régebb "15 Ron/fő volt a részvételi összeg, és csak 30-32 csapat, amiből akkor már tudtak Intim torna illegál és hasonló kaliberű előadókat meghívni. Most 80 RON-ért ez a minőség romlott,- Tőtöttcigi? Halott pénz (megint)? - és ha utána néztek, akkor csak a résztvevőktől befolyt (80*59-csapat-*33-átlag csapatlétszám) 155 760 Ron-ból komolyabb meghívottja is lehetne az egésznek, illetve minőségibb az egész diáknapok lebonyolítása."

A petíció megfogalmazója szerint ebbe még nincs is beleszámolva a kint árulók által fizetett bér és a rengeteg szponzor. Azt szeretné elérni, hogy a KMDSZ elszámoljon mindazzal a pénzzel, ami befolyik a szervezők fele: "Ezért kérem a kedves KMDSZ-t, hogy legyen szives elszámolni azzal, hogy mire költi ezt a 36000 Eurót..."

Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy nem a KMDSZ-t akarja lejáratni, hiszen a kezdeményezésük, mint írja, szép, követendő példa.

A petíciónak a hír megírása pillanatában 122 aláírója van. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS