2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A BBTE vezetősége nyílt levélben kéri a tanügyminiszter menesztését

2018. május 07. 20:00, utolsó frissítés: 20:00

Valentin Popa tanügyminiszter tisztségből való menesztését kéri a kormányfőtől és a kormánytól a Babeş-Bolyai Tudományegyetem vezetősége - írja az Agerpres. A kérésüket a szaktárcai azon intézkedéseivel indokolják, amely értelmében a lecsökkentik a 2018-2019-es tanévre előirányzott tandíjmentes helyeket az ország legrangosabb egyetemein.

Különböző módokon - hivatalos levelekben, japánsztrájkkal - próbálták elérni, hogy a minisztérium elálljon szándékától, de mindeddig sikertelenül. A BBTE mostani nyílt levele szerint nem látnak párbeszédre alkalmas partnert Valentin Popa személyében. A BBTE vezetősége (nem írják alá név szerint) szerint az egyetem értékrendje és a romániai társadalommal szembeni vállalásai összeegyeztethetetlenek a miniszter értékrendjével.

"Tartozunk azzal a romániai társadalomnak, hogy nyilvánosan kérjük a tanügyminiszter úr leváltását' - összegeznek a levél aláírói, akik szerint a tárca intézkedése hosszú távon rontja a romániai akadémiai szféra versenyképességét és közvetve negatív kihatással van az ország fejlődésére is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS