2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A DNA három év börtönt kér Tăriceanura

2018. május 08. 10:35, utolsó frissítés: 10:35

A DNA hamis tanúzás bűntettének elkövetéséért három év letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól Călin Popescu Tăriceanu ellen.


Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség hamis tanúzás és bűnpártolás miatt 2016-ban emelt vádat a szenátus és az ALDE elnöke ellen.

Tăriceanut azzal vádolták, hogy 2016. április 15-én eskü terhe alatt valótlanságokat állított, amikor kihallgatták egy telek-visszaszolgáltatási ügyben, megnehezítve ezáltal az igazságszolgáltatás munkáját, a vádlottak felelősségre vonását.

Az ügyészek szerint Tăriceanu a valósággal ellentétben azt állította, nem volt tudomása arról, hogy Paul Philippe herceg visszakapta a băneasai telket (egykori királyi farmot) és a Snagov-erdőt, és állítása szerint arról sem tudott, hogy a visszaszolgáltatásban szerepük volt Tal Silberstein, Beny Steinmetz, șs Moshe Agavi vádlottaknak. A házelnök azt is tagadta, hogy tudomása lett volna az ezen telkekkel kapcsolatos adásvételi szerződésekről.

Ugyanebben az ügyben Dorin MariantEmil Constantinescu egykori államfő tanácsosát és Călin Popescu-Tăriceanu volt kancelláriavezetőjét is hamis tanúzással vádolták meg. (zf.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS