2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kollektíven nyújtotta be felmondását 41 Bihar megyei sürgősségi orvos

2018. május 08. 17:09, utolsó frissítés: 17:23

A Bihar megyei sürgősségi eseteket fogadó szolgálat (UPU-SMURD) 41 orvosa a nagyváradi megyei kórház titkárságán iktatta azt a dokumentumot, amelyben bejelentik „kollektív felmondásukat”- számolt be a hírről az Agerpres hírügynökség.

A vezető szerint a dokumentum nem tartja tiszteletben a törvényeket, ugyanis a munkaszerződéseket egyénileg kötötték meg, így a felmondást is személyesen és egyenként kell benyújtaniuk, majd megtárgyalniuk.

Az orvosok, vezetőjükkel, az UPU-SMURD osztályt vezető dr. Hadrian Borceával szolidarizálnak, aki négy nappal ezelőtt jelentette be, hogy lemond tisztségéről.

Az egészségügyi intézmény vezetője, Gheorghe Carp azonban reményét fejezte ki, hogy addig megoldódik a helyzet.

„Nem fogadtam el Hadrian Borcea úr felmondását, mert egy nagyon fontos orvos, és nem érthetek egyet távozásával” - nyilatkozta a kórház menedzsere.

Az orvosok által aláírt dokumentum szerint a vezetőség nem tartotta be az alkalmazottak bérezését szabályzó törvényeket, ugyanis rendkívül veszélyes körülmények között dolgoznak, ugyanakkor a pihenőszabadságot sem a megfelelő módon számolták ki. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS