2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem lesz általános sztrájk az egészségügyben

2018. május 09. 09:41, utolsó frissítés: 09:41

A Hotnews hírportál szerint lefújta a péntekre meghirdetett általános sztrájkját a Sanitas egészségügyi szakszervezetez, miután sikerült megegyezésre jutniuk a kormánnyal.

Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter elmondása szerint, módosítani fogják az egységes bértörvényt és kárpótolni fogják azokat az egészségügyben dolgozókat, akiknek márciusban csökkent a fizetésük a februárihoz képest.

A Sanitas mintegy 11 órán keresztül tárgyalt a kormánnyal, amíg sikerült érvényt szerezniük a követeléseiknek.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter elmondta, hogy bérpótlékokat továbbra is az intézmények fizetésalapjának 30 százalékára korlátozzák, de a módosított bértörvénybe teljesítménymutatókat fognak bevezetni.

Az egészségügyben dolgozók hétfőn figyelmeztető sztrájkot tartottak, ez pedig átcsapott volna általános sztrájkba pénteken, hogyha a kormány nem enged a követeléseiknek.

A szakszervezet tagjai és az egészségügyben dolgozók nem értettek egyet a márciusban bevezetett egységes bértörvényben foglaltakkal és a bértőrvény módosítását követelték.

A tárgyalásokon Viorica Dăncilă miniszterelnök, Sorina Pintea egészségügyi miniszter, Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter, Daniela Pescaru pénzügyminisztériumi államtitkár, a Sanitas és a Solidaritatea Sanitară szakszervezeti szövetség képviselői vettek részt.(hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS