2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Frunda György egyik cége után is vizsgálódik a DIICOT

2018. május 09. 15:27, utolsó frissítés: 15:34

Szerdán 68 házkutatást tartott a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) az ország minden megyéjében és a fővárosban. A DIICOT ügyészei okirathamisítás, megtévesztés és szervezett bűnözői csoport létrehozásának, valamint hivatali visszaélések gyanújának ügyében kezdeményezte ezeket a kivizsgálásokat.

A digi24.ro beszámolója szerint az egyik ilyen jellegű kivizsgálást egy Frunda György tulajdonát képező vállalat ellen kezdeményezték, de a portál beszámolója szerint Frunda György neve nem szerepel az ügyiratban.

A Frunda György tulajdonát képező vállalatot 10 millió lej értékű egészségügyi csalással gyanúsítják. A portál szerint a vállalat egyébként több megbízást is teljesített Frunda György szenátori mandátumának idején.

A portál szerint Frunda György nem érintett ebben az ügyben, és igaz, hogy Frunda az átvilágításra kerülő vállokozás tulajdonosa, de a vállalat adminisztrációjáért egy más személyt terhel a felelősség, állítja a hírportál.

A nyomozó hatóságok gyanúja szerint 2013-tól kezdődően Maros megye területén és nemcsak, több családorvos és egészségügyi alkalmazott utalványjegyeket, orvosi nyilvántartásokat hamisított meg, nemlétező diagnózisokat állított fel, valamint nem létező orvosi eszközöket regisztrált be.

A DIICOT ügyészei szerint az érintett társaságok olyan C05 kóddal ellátott orvostechnikai eszközöket - vizeletkatétereket, felnőtt pelenkákat szállítottak betegeknek, amelyeket nem hagyott jóvá az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és ezzel a becslések szerint 10 millió lejes kárt okoztak az államnak, de a pontos összeget majd csak a kivizsgálás után lehet meghatározni.

A digi24.ro állítása szerint a kivizsgálás első szakaszában, mintegy 50 személy kihallgatására kerül majd sor.

A DIICOT közleményében tudatta, hogy a büntetőeljárás során az érintett személyek élvezik a büntetőeljárási törvénykönyv által biztosított eljárási jogokat és garanciákat, valamint az ártatlanság védelmét. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS