2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Idén is lesz Pride Kolozsváron

2018. május 10. 10:23, utolsó frissítés: 10:25

Június 23-án szervezik meg Kolozsváron a második Pride-ot - jelentették be a szervezők szerda este a Facebookon. Arról egyelőre nem közöltek információt, hogy pontosan a város melyik utcájában vagy utcáiban lesz a felvonulás, pedig a maszol.ro szerint már jóváhagyták a helyszínt.
Tavaly először szerveztek Pride-felvonulást Kolozsváron, amelyen nagyjából 800-1000 ember vett részt a város egyik Szamos-parti mellékutcájában. Akkor a Polgármesteri Hivatal különböző mondvacsinált indokokra hivatkozva többször is betiltotta a város központjába tervezett felvonulást, majd később egy félreesőbb helyen csak felvonulhattak az LMBT-emberek és szimpatizánsaik.

Mint arra Kincses Előd marosvásárhelyi ügyvéd a felvonulás után felhívta a Transindex olvasóinak figyelmét a román gyülekezési törvény (1991. évi 60-as törvény) nem ismeri azt a fogalmat, hogy engedélyeztetni kell a tüntetéseket. “A megmozdulást be kell jelenteni, a felvonulás útvonalát, helyszínét pedig a polgármester csak a bejelentő beleegyezésével módosíthatja” - fogalmazott akkor Kincses. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS