2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Orban: a CNCD a PSD és az ALDE elnyomó eszköze lett

2018. május 10. 14:42, utolsó frissítés: 14:42

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a Szociáldemokrata Párt (PSD) - Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíció parancsára működő politikai elnyomó eszközzé vált - véli Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, a CNCD Klaus Johannis elnököt érintő határozata kapcsán. A pártelnök bejelentette, hogy törvénytervezetet dolgoznak ki, amellyel módosítják az intézmény statútumát és megszüntetik, hogy politikai alapon nevezzék ki ennek tagjait.


„A CNCD átment diszkrimináló bizottságba, és a PSD-ALDE koalíció parancsára működő politikai elnyomó eszközzé vált. A PNL elítéli a CNCD botrányos döntését Klaus Johannis államfővel kapcsolatban. Ebből is látszik, hogy miért volt annyira fontos a PSD-nek, hogy a PNL-nek járó helyre az ALDE képviselője kerülhessen, hisz így sikerült megszerezniük a politikai többséget a tanácsban” - írja a liberális párt közleményében, amelyet Ludovic Orban látott el kézjegyével.

Véleménye szerint abból látszik a legjobban, hogy a CNCD politikai parancsra működik, hogy Viorica Dăncilă kormányfő, aki 'valóban súlyos dolgokat mondott' az autizmusban szenvedőkre, 'megúszta' a büntetést. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS