2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Igazságügyi Felügyelet átvizsgál minden nagyobb hazai korrupciós ügyet

2018. május 10. 15:40, utolsó frissítés: 16:30

Az Igazságügyi felügyelet minden nagyobb korrupciós ügyiratot átvizsgál mind a legfelsőbb bíróság által tárgyalt ügyekből, mind pedig az ország más bíróságairól - számol be a hírről a DIGI24.

A hírcsatorna szerint nem csupán a még tárgyalás alatt levő ügyeket érinti a vizsgálat, hanem olyanokat is, amelyekben már kihirdették az ítéletet, de még nem adták ki a bírósági indoklást.

Qz ellenőrzések célkeresztjében korrupciós és ahhoz hasonló besorolású bűncselekményekkel foglalkozó dossziék állnak, amelyekben a vádlottak közjogi méltóságok (mint például parlamenti képviselők, miniszterek, államtitkárok, központi közigazgatási hatóságok vezetői, prefektusok, megyei tanácsosok), vagy pedig olyan ügyek, amelyekben a kár értéke meghaladja az 50.000 lejt' - tájékoztat az Igazságszolgáltatási felügyelet a Facebookon.

Az ellenőrzés eredményeit összesítő zárójelentést 2019. április 19-én adják majd át a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) bírói részlegének - közli az Igazságszolgáltatási Felügyelet. (digi24/(agerpres))

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS