2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Asztalos Csaba: a CNCD bizonyos döntései miatt sérülhet az intézmény megítélése

2018. május 11. 19:53, utolsó frissítés: 2018. május 12. 17:26

Az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnak (CNCD) egy sor olyan határozata született, ami rossz fényt vet az intézményre - mondta annak elnöke, Asztalos Csaba.

Asztalos pénteken úgy nyilatkozott az AGERPRES hírügynökségnek, hogy amióta az tanácsot vezeti dolgoznak az intézmény jó megítélésén és hitelességén, amelyet azonban néhány határozat negatívan befolyásol. Asztalos szerint a vitatott döntések még a döntések összességének 1 százalékát sem teszik ki, azonban nagy sajtónyilvánosságot kapnak, mert véleményformáló személyeket és közéleti szereplőket érintenek.

Arra a kérdésre, hogy történt-e kísérlet arra, hogy a politikai csatározásokban felhasználják az általa vezetett intézményt, Asztalos azt felelte: 'Az intézmény 16 éve áll fenn. Természetesen voltak kísérletek a 16 év során.'

Asztalos korábban azt írta a közösségi oldalra, hogy különvéleményt fog megfogalmazni a testület azon döntésével kapcsolatban, amely elmarasztalta Klaus Johannis államfőt a 'büntetőügyesek' (penali) kifejezés használata miatt. A CNCD vezetőtanácsa szerdán 5 pro és 4 ellenszavazattal fogadta el azt a határozatot, amely értelmében az elnököt 2000 lejre bírságolják. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS