2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Klaus Johannis: a bérreform kudarcot vallott

2018. május 13. 02:14, utolsó frissítés: 14:49

Az úgynevezett bérreform miatt veszélybe kerültek az állam tartópillérei - jelentette ki szombaton Balázsfalván Klaus Johannis államfő.


Az elnök úgy vélekedett, hogy katasztrofális következményekkel járna Romániára nézve, ha feladná Európa és a modernitás fele vezető útját. Az államfő külön gratulált a balázsfalvi röplabda csapatnak, amely beküzdötte magát a Bajnokok Ligája döntőjébe.

'Azt szeretném, hogy egy erős, európai kötődésű országunk legyen. Egy modern és hatékony állam pillérei az intézmények függetlensége és autonómiája, a jogállam működése, az pénzügyi stabilitás és egy kiszámítható külpolitika. Elsősorban arra lenne szükség, hogy tudjuk hogy mi a célunk, és valamennyien ennek érdekében dolgozzunk. (...) Ha már sportról beszéltünk, képzeljük el, hogyha a csapat egyik része az egyik kapura, a másik része a másik kapura támad. Az eredmény katasztrofális. Ahhoz, hogy elkerüljük a politikai katasztrófákat, amelyek előbb utóbb az egyszerű állampolgáron csattannak, bölcseknek kell lennünk, és egy stabil európai Romániát kell építenünk' - jelentette ki Iohannis

Véleménye szerint ezeket a tartópilléreket a jelenlegi kormányzat úgynevezett reformjai, például a bérreform, amelyet az államfő kudarcnak nevezett, veszélybe sodorják. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS