2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ismét tüntettek Bukarestben: Európát akarunk, nem diktatúrát

2018. május 13. 02:18, utolsó frissítés: 10:37

Mintegy 2.000 ember tüntet szombat este a bukaresti Victoria téren, Kolozsváron mintegy 300-an vonultak az utcára. A bukaresti tüntetés jelszava: Európát akarunk, nem diktatúrát.


A közösségi hálón szervezett tüntetés célja, hogy tiltakozzanak a büntetőtörvénykönyvek módosítása, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészének leváltási kísérlete ellen, de az ellen is, hogy úgy módosítsák az alkotmányt, hogy az korlátozza egyes kisebbségek jogait.

A tiltakozók kormányellenes és szociáldemokrata párt ellenes jelszavakat skandálnak. A téren aláírásokat gyűjtenek a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) törvénykezdeményezésének támogatására, amely megakadályozná, hogy elítélt személyek köztisztséget vállalhassanak.

Kolozsváron mintegy 300 személy gyűlt össze a központban, hogy tiltakozzon az igazságügyi törvények módosítása ellen és követleje Viorica Dăncilă kormányfő, Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke és Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke lemondását, mert - meglátásuk szerint - magatartásuk miatt 'Románia távolodik Európától'. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS