2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Puskaporos a hangulat a fogarasi lőporgyárban

2018. május 14. 13:17, utolsó frissítés: 13:21

Sztrájba kezdtek hétfő reggel a fogarasi lőporgyár alkalmazottai, mivel sokan már tavaly december óta nem kaptak fizetést, számolt be a hírről a digi24.ro.

A munkabeszüntetést az első váltásban dolgozók kezdték ma reggel és elmondták, hogy második váltásban dolgozók is be fogják szüntetni mára a munkatevékenységet.

A lőporgyárban jelenleg mintegy 200 személy dogozik, és nem ők az egyetlen alkalmazottak a védelmi iparban dolgozók közül, akik nem kapták meg idejében a fizetésüket, a teljes védelmi ipar munkásai tiltakozást terveznek.

A munkások a tervek szerint, holnap a kormány épülete előtt és a Viktória palotánál is tiltakozni fognak, erről Lucian Cupu a Liber Nitramonia Rompiro szakszervezet vezetője tájékoztatta a sajtót.

„Véleményem szerint ez a megmozdulás teljesen indokolt .(...) A dolgok így nem folytatódhatnak. A mai csak egy spontán megmozdulás, de holnap a kormány épülete előtt fogunk tiltakozni”- nyilatkozta a szakszervezeti vezető.

A hírportál beszámolója szerint a lőporgyár munkásai amiatt is elégedetlenek, hogy közülük sokan minimálbérért dolgoznak veszélyes körülmények között. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS