2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis bekérette a külügyminisztert

2018. május 14. 14:01, utolsó frissítés: 18:38

A Cotroceni-palotában kell megjelennie holnap 11 órakor Teodor Meleşcanu külügyminiszternek, amiért Románia, Magyarországgal és Csehországgal egyetemben megakadályozta, hogy az Európai Unió elmarasztaló nyilatkozatot adjon ki az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése miatt, és erről a döntésről nem konzultáltak az államfővel.

Klaus Johannis államfő tegnap azt nyilatkozta Balázsfalván, hogy sem a kormány, sem a külügyminisztérium nem konzultált vele az üggyel kapcsolatosan.

„Egy újabb példa arra, hogy a PSD mennyire rosszul kormányoz. Úgy döntöttek egy európai szintű dokumentum elutasításáról, hogy előtte nem konzultáltak a köztársasági elnökkel.

Romániát az unió szélére fogják sorolni, olyan országok mellé akiket tisztelek, de nagyon euró-szkeptikusak. Szeretném emlékeztetni a PSD politikusait, hogy a románok európaiak és az ehhez hasonló Európa-ellenes döntések amelyeket a PSD képvisel veszélyeztetik Romániának az Unióban való megmaradását.”- nyilatkozta az államfő.

A Palesztin Hatóság Külügyminisztériuma szombaton Magyarországot, Romániát és Csehországot a nemzetközi jog megsértésével vádolta, miután az izraeli 10-es csatorna pénteki riportja azt állította, hogy a három ország Izraellel együttműködve megakadályozta, hogy az EU elmarasztaló nyilatkozatot adjon ki az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése miatt.

A 10-es csatorna riportja szerint az uniós javaslatot Franciaország kezdeményezte, hogy egy egységes európai álláspontot fogalmazzanak meg Washington lépése ellen. (news.ro/ujkelet.live)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS