2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Találkozott az államelnök a miniszterelnökkel és a külügyminiszterrel: nagy eredménye nem lett

2018. május 15. 15:04, utolsó frissítés: 15:04

Klaus Johannis államfő kedden találkozott Viorica Dăncilă miniszterelnökkel, Ana Birchal miniszterelnök-helyettessel és Teodor Meleşcanu külügyminiszterrel .

Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint a találkozón az elnök rámutatott, Romániának hiteles szereplőnek kell maradnia mind az Amerikai Egyesült Államokkal, mind az Európai Unióval, mind a NATO-val való együttműködésben és más stratégiai partnerségekben is.

Az államfő felhívta a figyelmet, hogy „Románia külpolitikáját a kiszámíthatóság és az állandóság kell hogy jellemezze, van néhány olyan elv, amelyektől a döntéshozók - politikai színezettől függetlenül - sosem távolodtak el”.

Az Államelnöki Hivatal szerint a tárgyaláson jelen lévő Viorica Dăncilă miniszterelnök, Ana Birchall miniszterelnök-helyettes és Teodor Meleşcanu külügyminiszter is egyetértett azzal, hogy lojális együttműködésre van szükség az intézmények között Románia külpolitikáját illetően.

Az államfő hétfőn jelezte, hogy bekérette magához a külügyminisztert, mivel Románia, Magyarországgal és Csehországgal egyetemben megakadályozta, hogy az Európai Unió elmarasztaló nyilatkozatot adjon ki az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése miatt, és erről a döntésről nem konzultáltak az államfővel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS