2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ingyenes WiFi hálózatok kiépítésére pályázhatnak az önkormányzatok

2018. május 15. 19:09, utolsó frissítés: 19:09

A WiFi4EU programban regisztrált helyi hatóságok május 15-től a lakosság által ingyenes elérhető WiFi hálózatok kiépítésére pályázhatnak az Európai Uniónál - írja az Agerpres hírügynökség az Országos Távközlési Hatóság (ANCOM) bejelentésére hivatkozva.

Az Európai Bizottság által indított WiFi4EU programban a helyi hatóságok 15.000 euró értékű jegyeket kaphatnak, amelyből nyilvános helyeken (parkok, terek, múzeumok, könyvtárak) ingyenesen elérhető WiFi hálózatot építhetnek ki. Az önkormányzatoknak legkevesebb három évig kell működtetniük a kiépített rendszert, a karbantartási költségek a helyieket terhelik.

Az érdeklődőknek előbb regisztrálniuk kell WiFi4EU.eu honlapon. A portált március 20-án hozták létre, és már 17.000 önkormányzat regisztrált. A helyi hatóságokat a regisztráció sorrendjében szolgálják ki. A jegyekre 2020 végéig öt alkalommal lehet majd pályázni.

Az unió költségvetéséből 2020 végégig 120 millió eurót különítettek el, ebből mintegy 8.000 településen lehet kiépíteni a hálózatot. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS