2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hat év és hat hónap börtönbüntetésre ítélték Radu Mazăre volt konstancai polgármestert

2018. május 17. 09:12, utolsó frissítés: 09:12

Újabb korrupciós ügyben első fokon hat év és hat hónap börtönbüntetésre ítélte szerdán a Konstanca megyei törvényszék Radu Mazăre volt konstancai polgármestert - írja az Agerpres.

A jelenleg Madagaszkáron tartózkodó volt elöljárót több mamaiái telek áron alul való értékesítése miatt küldte bíróság elé az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A DNA szerint a volt polgármester több mint négymillió euróval károsította meg a konstancai önkormányzatot. Az ítélet nem jogerős.

2017 júliusában - szintén első fokon - négy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Mazărét a bukaresti ítélőtábla. A legfelsőbb bíróságon két büntetőper van folyamatban Radu Mazăre ellen. Egyikben azzal vádolja a DNA, hogy nyolcmillió eurót és több mint nyolcmillió lejt fogadott el több cég képviselőitől bizonyos szerződések odaítéléséért cserében. A másik, a konstancai Henri Coandă szociális kampusszal kapcsolatos ügyben a volt polgármester testvére, Alexandru Mazăre exszenátor és Avraham Morgenstern üzletember is érintett.

A hatósági felügyelet alatt álló Radu Mazăre december végén hagyta el az országot, és Madagaszkáron telepedett le, ahol ideiglenes tartózkodási engedélyt kapott.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS