2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea nem ért egyet Iohannis szófiai nyilatkozatával

2018. május 17. 17:21, utolsó frissítés: 17:21

Akkor fog reagálni Klaus Iohannis legutóbbi nyilatkozatára, amikor az államfő hazatér Szófiából - mondta csütörtökön Liviu Dragnea. A képviselőház és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hozzátette, elvárta volna, hogy az EU-tagállamok és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján részt vevő államfő "Románia érdekeivel foglalkozzon".

Dragnea rámutatott, ezúttal is tartja magát ahhoz az elvéhez, miszerint nem nyilatkozik más országban tartózkodó hazai hivatalosságról, hogy ne hozza őt kényelmetlen helyzetbe más, külföldi hivatalosságokkal való találkozóin. A képviselőházi elnök rámutatott, Iohannis hazatérése után reagálni fog az államfő Szófiában tett nyilatkozataira.

"Tudom nagyon pontosan, hogy mit mondott, és biztosítom önöket, hogy kielégítő válaszokat fogok adni mindenre. De az általam és mindenki által szeretett országunk elnöke most ott tartózkodik. Amikor visszaér az országba, lesz bőven idő, hogy meghallgassák válaszaimat" - magyarázta Dragnea.

Klaus Iohannis államfő csütörtökön azt nyilatkozta, nagyon zavarja, hogy bizonyos személyek Romániában megpróbálják azt az elképzelést meghonosítani, miszerint országunknak választania kellene az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió között, majd hozzátette, ez a megközelítés "mélységesen hibás".
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS