2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vasárnaptól rendszámtábla és forgalmi engedély nélkül maradnak a sofőrök, ha lejárt műszaki vizsgájú gépjárművel közlekednek

2018. május 20. 14:25, utolsó frissítés: 14:25

Május 20-ától rendszámtábla és forgalmi engedély nélkül maradnak a sofőrök, ha lejárt a gépjárművük időszakos műszaki vizsgája (ITP) és rajtakapják őket, hogy így közlekednek a közutakon - írja az Agerpres.

Az elkobzott forgalmi engedélyt és rendszámtáblákat a közlekedési rendőrség adja vissza a tulajdonosnak, miután pótolta a hiányosságokat.

Ez az eljárás nem egyenlő a gépkocsi forgalmi engedélyének törlésével. A gépjármű bejegyezve marad, csupán addig nem lehet használatba venni, amíg nem orvosolják a forgalmi engedély felfüggesztésének okát.

Két esetben függesztik fel a rendőrök a forgalmit, ha lejárt műszaki vizsgájú gépjárművel közlekednek, illetve akkor is, ha a gépjárművet eladták/megvásárolták, de nem íratták át az új tulajdonos nevére 90 napon belül. A felfüggesztés automatikusan megszűnik, amint elvégzik az új műszaki vizsgálatot vagy átíratják az új tulajdonos nevére a járművet.

A sofőrök valós időben a gépjármű-nyilvántartási ügyosztály (DRPCIV) weboldalán nézhetik meg, hogy a gépjármű bejegyzése érvényes vagy fel van függesztve.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS