2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négy hónapot kell várni Hargita megyében az elméleti és gyakorlati sofőrvizsga között

2018. május 21. 16:36, utolsó frissítés: 16:38

Nincs elég vizsgáztató, ezért az elméleti vizsga után négy hónapot kell várni a gyakorlati vizsgára Hargita megyében a gépjármű-vezetői jogosítványért jelentkezőknek - írja az Agerpres.

A problémát az okozza Adrian Păunescu, a prefektusi hivatal szóvivője szerint, hogy már 2011 óta csökken az országos gépjárműbejegyzési és jogosítvány-kibocsátó hivatal alkalmazásában álló vizsgáztatók száma. Jelenleg mindössze 5 vizsgáztató van a hivatal alkalmazásában, akiknek viszont egyéb teendőket is el kell látniuk.

Emiatt kénytelenek szombaton is vizsgákat tartani, illetve arra is ígéretet tettek, hogy májustól eggyel nő a vizsgáztatók száma, hamarosan pedig a többi megüresedett állást is meghirdetik.

A statisztikák szerint 2018 első három hónapjában 3 640-en jelentkeztek KRESZ-vizsgára Hargita megyében. Közülük 1 333-nak sikerült az elméleti próbája, és a jelentkezők 20,38%-a szerzett jogosítványt - ez az átmenési arány országos szinten a legalacsonyabbak közé tartozik.

Păunescu szerint ez a vizsgázók felkészületlenségével és a sofőriskolák gyenge képzési színvonalával magyarázható. Az Agerpres nem ír arról, hogy a szóvivő a négy hónapos várakozási idő és a rossz vizsgaeredmények esetleges kapcsolatáról állást foglalt volna. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS