2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem kapták el, ezért nem is bírságolhatják meg Dragneát, amiért lejárt az általa vezetett autó műszakija

2018. május 22. 14:30, utolsó frissítés: 14:30

Sem Livu Dragneát, a PSD elnökét, sem pedig a fiát, Valentin Dragneát nem bünteti meg a rendőrség, amiért a pártelnök a május elsejei minivakáció ideje alatt a fia tulajdonát képező és a fia disznófarmjára bejegyzett, lejárt műszaki vizsgájú autót vezette. Egyébként az esetre úgy derült fény, hogy erről szelfit is készített.

A rendőrség a döntésről közleményben tájékoztat, amelyben kifejti, hogy a hatóságoknak csak abban az esetben van joguk büntetést kiszabni a lejárt műszaki vizsga miatt, amennyiben a forgalmi ellenőrzés során észlelik azt.

A pártelnök május elsején a Facebookon panaszkodott, hogy mennyire szőrnyű, hogy Konstancáról Bukarestbe menet nem lehet sms-ben autópályamatricát vásárolni, mivel meghibásodott a rendszer. 

A bejegyzéshez hozzászólók azért kíváncsiak voltak, hogy Dragnea végül vett-e autópályamatricát. A pártelnök ennek bizonyítására ki is posztolta az arról készült fotót a Facebook-oldalára.

A kiposztolt autópályamatricán látható volt az autó alvázszáma is, és a recorder.ro-nak az alapján sikerült kiderítenie, hogy az autónak abban az időszakban, amikor a pártelnök használta, már nem volt érvényes a műszaki vizsgája (pontosan április 19-e óta).

Dragnea egyébként az eset után nem sokkal azt nyilatkozta, hogy reméli a fia büntetést kap, amiért nem végeztette el a szükséges műszaki vizsgát az autón, és úgy legalább tanulni fog az esetből.

A digi24.ro hírportál beszámol arról is, hogy május 20-tól szigorúbb büntetésre számíthatnak azok a gépjárművezetők, akiknek az autója nem rendelkezik érvényes műszaki vizsgával, ebben az esetben a hatóságok pénzbírságot szabhatnak ki és bevonhatják az autó rendszámát is. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS