2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kilenc személy halt meg egy Maros megyei kisbusz magyarországi balesetében

2018. május 23. 09:32, utolsó frissítés: 09:35

Nem hét, hanem kilenc személy halt meg a kedden délután Budapest közelében történt közlekedési balesetben, amelyben egy romániai rendszámú kisbusz volt érintett, írja az Agerpres hírügynökség a külügyminisztérium kedd esti közleményére hivatkozva.

A helyszínre vonult konzuli csapat tájékoztatása szerint a baleset Budapesttől mintegy 60 kilométer távolságra, az M4-es főúton történt. A kisbusz - amely Szlovéniából Románia felé tartott - nagy sebességgel előzésbe kezdett, és frontálisan ütközött egy szemből jövő kamionnal.

A kisbusz sofőrje vezetés közben élő videóban közvetítette telefonjával a Facebook-oldalán a száguldásukat. A televíziók által sugárzott felvétel rögzítette a kamionnal történő ütközés pillanatát is. A sokkoló felvétel itt megtekinthető.

A holttestek hazaszállításának költségeit a külügyminisztérium fedezi, tájékoztat a hírügynökség.Románia budapesti nagykövetsége állandó kapcsolatban áll a magyar hatóságokkal, valamint az áldozatok családtagjaival, és segít a holttestek hazaszállításához szükséges dokumentumok kiállításában. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS