2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

13 gyerek maradt árván a magyarországi buszbaleset nyomán

2018. május 23. 18:10, utolsó frissítés: 18:13

A Maros megyei hatóságok szerint 13 gyerek maradt árván a ceglédberceli buszbaleset nyomán. Székely László és Sagyebo István, Mikefalva és Balavásár polgármestere úgy számítja, hogy a 13 gyerek közül 11 mindkét szülőjét elveszítette - írja az Agerpres.


'Információink szerint négy személy balavásári volt. Két férfi és két nő, akiknek összesen nyolc kiskorú gyerekük volt, az egyik családnak hat, a másiknak kettő. Elkezdtük az eljárást a gyámok kijelölésére' - nyilatkozta Sagyebo István, Balavásár polgármestere.

Székely László szerint négy áldozat mikefalvi volt.

'Négyen azok közül, akik meghaltak a magyarországi buszbalesetben felsőkápolnaiak és désfalvaiak voltak. Három férfiról és egy nőről van szó, két férfi testvér volt, a nő egyikük felesége, valamennyien Szlovéniában dolgoztak. (...) Három gyerek mindkét szülőjét elveszítette, másik kettőnél csak az anya maradt életben, aki nem volt a buszban. Az egyik elhunyt személynek nem voltak gyerekei' - nyilatkozta Székely László.

Nagy Zsigmond Maros megyei alprefektus jelentést kért az árván maradt gyerekekről, és elmondta: egyelőre nem sikerült kinyomozniuk, hová való a kilencedik áldozat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS