2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu bejelentette, hogy mandátuma lejárta után befejezi politikai tevékenységét

2018. május 25. 09:34, utolsó frissítés: 09:34

Szenátori mandátumának lejárta után visszavonul a politikából - közölte csütörtökön Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke. A volt államfő a jövőre esedékes európai parlamenti választások kapcsán közölte eme szándékát, írja az Agerpres hírügynökség.

A B1 televízió műsorában kifejtette, az ellenzéki alakulatoknak közös listán kellene indulniuk az EP-választáson, ellenkező esetben mind gyenge eredményeket fognak elérni.

Amennyiben ez a szövetség létrejön, az EP-választás képezné a főpróbát a szintén 2019-ben sorra kerülő elnökválasztásra - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Klaus Johannis képes lenne-e megnyerni az államfőválasztást egy gyenge PNL-vel a háttérben, Băsescu így válaszolt: „Nem, mert a Szociáldemokrata Párt politikai vektora igen erős. Óriási kockázat lenne. Miért ne próbáld meg elejét venni a kudarcnak, és elkerülni az esetleges meglepetést, hogy Dragnea vagy Dragnea valamelyik embere legyen az elnök?”

A volt államfő hangsúlyozta, ő nem kíván indulni az európai parlamenti választáson.

„Nekem már nincsenek személyes ambícióim. Mandátumom lejárta után befejezem politikai tevékenységemet" - fogalmazott Băsescu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS