2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Victor Ponta saját parlamenti frakciót szeretne alapítani új alakulatának

2018. május 29. 09:01, utolsó frissítés: 09:01

Victor Ponta kérelmezni fogja a hét folyamán, hogy az általa vezetett új alakulat, a Pro Románia, saját parlamenti frakciót alakíthasson. A bejelentést az újonnan létesített párt 2018-2024-es politikai programját ismertető eseményen tette Ponta.


Ezen arról is beszámolt, hogy októberben vagy novemberben kongresszust tartanak, amelyen kiderül, kiket jelöl a párt a 2019-ben esedékes európai parlamenti választásokra. „Olyan emberek közül akarunk jelölteket válogatni az EP-választásokra, akik jól beszélnek románul és angolul, és hatással lehetnek arra a területre, amelyet képviselnek” - fogalmazott.

A szintén jövőre sorra kerülő elnökválasztás kapcsán azt mondta, alakulata „örömmel támogatná” Ecaterina Andronescu szociáldemokrata párti szenátor jelölését.

A volt oktatási miniszter részt vett az új párt hétfő délutáni rendezvényén, Ponta azt mondta, személyesen hívta meg.

„Sokan vannak olyanok, akik mellettünk állnak ugyan, de nehezen tudnak elszakadni. Nekem sem volt könnyű elszakadnom az egyetlen párttól, amelynek valaha tagja voltam. Sok volt párttársammal tárgyaltam az utóbbi időben, és világosan elmondtam nekik, hogy a Pró Románia balközép párt, az elmúlt években folytatott politikát visszük tovább” - fogalmazott, hozzátéve, ha esedékessé válik, alakulata „a PSD-vel hozná létre a legtermészetesebb szövetséget, de Dragnea és csapata nélkül”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS