2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jelentkezett a DNA-nál a volt pénzügyminiszter

2018. május 29. 13:39, utolsó frissítés: 13:39

Megjelent kedden az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) székházánál Sebastian Vlădescu volt pénzügyminiszter, írja az Agerpres hírügynökség.

Vlădescu ellen vesztegetés elfogadása és folytatólagosan elkövetett befolyással való üzérkedés miatt folyik büntetőjogi eljárás.

A volt miniszter a DNA székházába való belépése előtt újságírók érdeklődésére azt nyilatkozta, hogy nem fizette még ki teljes egészében a nyomozó hatóságok által megszabott óvadékot.

Az ügyészek szerint 2005 és 2014 között több romániai befolyásos személy egy megállapodás alapján összesen körülbelül húszmillió eurót kapott egy külföldi vállalattól. Cserében biztosították, hogy az illető vállalatot bízzák meg a Bukarest és Konstanca között vezető vasútvonal felújításával, illetve hogy a számlákat időben kiegyenlítik és a vállalat megkapja egy másik, szintén általa kijavított vasútvonal felújítása után elmaradt áfahátralékot is.

A DNA szerint Vlădescu 2008-2009 között közel egymillió eurót, 2010-2013 között 2.182.000 eurót kapott vesztegetésként.

Május 2-án az Országos Korrupcióellenes Ügyészség egymillió eurós óvadékot szabott ki Sebastian Vlădescu volt pénzügyminiszter ügyében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS