2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felgyorsítaná az RMDSZ a jogosítvány megszerzésének folyamatát

2018. június 06. 11:02, utolsó frissítés: 11:02

„2019. január 1-jétől javaslatunkra decentralizálhatják a jogosítvány-kibocsátási és a gépjárműbejegyzési közszolgáltatásokat. Jelenleg nagyon sok megyében igen lassú a jogosítvány megszerzésének folyamata, hónapok telnek el a sofőrvizsga elméleti és gyakorlati próbája között a megfelelő intézményi infrastruktúra hiánya miatt, vagy mert túl kevés az alkalmazott.

A gépjárműbejegyzés is nehézkes sok megyében. Ezen a helyzeten változtatna az RMDSZ által kezdeményezett módosítás, amely értelmében a prefektúrák alárendeltségéből a megyei tanácsok hatáskörébe kerülne át ezen szolgáltatások lebonyolítása, a megyei önkormányzatoknak lehetőségük lenne beavatkozni a szolgáltatások javítása érdekében” – fogalmazott Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője kedden, azt követően, hogy az új közigazgatási kódex kidolgozásával foglalkozó speciális parlamenti bizottság elfogadta a Szövetség módosító javaslatát.

Az RMDSZ közigazgatási szakpolitikusa hangsúlyozta, sem a jogosítványszerzés, sem pedig a járműbejegyzés esetében nem fog változni maga a kibocsátási rendszer, hiszen ezek a közszolgáltatások a személyes adatok védelmét szavatoló elektronikai rendszerben történnek, akárcsak például a személyi igazolvány kibocsátása.

Az említett szolgáltatások decentralizálása a szervezésben fog változást hozni, a megyei önkormányzatoknak lehetőségük lesz olyan intézkedéseket hozni, amelyekkel megfelelő infrastruktúrát, feltételeket biztosítanak a jogosítványkibocsátás és gépjárműbejegyzés gördülékennyé tételéhez, összegezte a szenátor. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS