2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nemzetközi elfogatóparancsot kért a rendőrség Elena Udrea ellen

2018. június 06. 11:07, utolsó frissítés: 11:07

Nemzetközi elfogatóparancsot kért kedd este a rendőrség Elena Udrea volt turisztikai miniszter ellen, akit jogerősen 6 év börtönbüntetésre ítélt a legfelsőbb bíróság a Bute-gála-perben, írja az Agerpres hírügynökség.


Udrea Costa Ricában tartózkodik, ahol állítása szerint menedékjogot kapott.

A legfelsőbb bíróság elutasította kedden az Udrea és a többi vádlott fellebbezését az alapfokon meghozott ítélettel szemben. A Román Ökölvívó-szövetség volt elnökére, Rudel Obejára öt év letöltendő, Tudor Breazura, Udrea telkeinek adminisztrátorára három év letöltendő szabadságvesztést rótt ki a bíróság.

Ştefan Lungu, Elena Udrea volt tanácsadója másfél év felfüggesztett, Gheorghe Nastasia volt turisztikai minisztériumi főtitkár négy év felfüggesztett, Ana Maria Topoliceanu, az Országos Befektetési Vállalat volt igazgatója három év felfüggesztett, Dragoş Marius Botoroagă cégvezető pedig két és fél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ion Ariton
volt gazdasági minisztert a bíróság felmentette a hivatali visszaélésben való bűnrészesség és befolyással való üzérkedés vádja alól. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS