2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már nyomoz a rendőrség Dan Tănasă „ellopott” könyveinek ügyében

2018. június 06. 11:43, utolsó frissítés: 11:43

A Kovászna megyei rendőrség bűnvádi eljárást indított Dan Tanasă könyveinek állítólagos ellopása miatt, írja a Székelyhon.ro.

Múlt héten Bálványosfürdőn, az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa által szervezett konferencián Dan Tănasă, a magyarellenességéről ismert blogger kihívta a rendőrséget, mivel állítása szerint a szervezők ellopták a konferencia előcsarnokából a tájékoztató anyagait.

A rendőrség arról tájékoztatta a portált, hogy a szervezők közül két személy elmozdította a dobozokat, amelyben a panaszos tájékoztató anyagai voltak, ám erről a panaszost nem tájékoztatták. A kiadványokat végül a szálloda földszinti előcsarnokában találták meg.

Nicoleta Tolvaj-Marin
rendőrségi szóvivő elmondása szerint, a nyomozás zajlik, a vádemelésről, mint minden ilyen esetben, az ügyészség dönt.

Dan Tanasă a közösségi oldalán azt írta, azért ment Bálványosra, hogy ellensúlyozza a „magyar irredenta propagandát”. Szerinte azért lopták el a kiadványait, hogy a kongresszus tagjai ne tudják meg az igazságot, hiszen a könyvében éppen arról rántja le a leplet, miként diszkriminálják szisztematikusan a románokat a két, „politikailag az RMDSZ által ellenőrzött megyében”. (Székelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS