2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mintegy hatezer sértett kihallgatására készül a katonai ügyészség az 1989-es forradalom ügyében

2018. június 06. 14:00, utolsó frissítés: 14:00

Hozzávetőlegesen hatezer személyt hallgatnak ki a katonai ügyészek az 1989-es forradalom ügyében indított bűnvádi eljárás következő szakaszában, írja az Agerpres hírügynökség


Marian Lazăr katonai ügyész szerdán azt mondta, hamarosan elkezdik a sértettek és a büntetőeljáráshoz polgári félként csatlakozott személyek kihallgatását.

Jelenleg az 1989. december 17-e és 31-e közötti események során meghalt, megsérült vagy szabadságuktól megfosztott személyek azonosításán dolgoznak, hogy felkutassák őket vagy leszármazottaikat. Az érintettek a bukaresti, iaşi-i, kolozsvári, temesvári katonai ügyészségre vagy a lakóhelyük szerinti megyei rendőr-főfelügyelőségre kapnak majd idézést - mondta Lazăr.

Tekintettel arra, hogy igen nagyszámú, mintegy hatezer személyt készülnek kihallgatni, arra kérik az érintetteket, hogy az idézésben szereplő napon és időpontban jelentkezzenek a megadott ügyészségi vagy rendőrségi székhelyen.

Az 1989-es forradalom ügyében többek között Ion Iliescu volt államfő, Petre Roman volt miniszterelnök és Gelu Voican Voiculescu volt kormányfőhelyettes ellen zajlik bűnvádi eljárás emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények miatt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS