2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A nyugdíj mellett pluszjárandóságban részesülnek a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és megyeitanács-alelnökök

2018. június 06. 17:55, utolsó frissítés: 2018. június 07. 09:32

Jóváhagyta szerdán a közigazgatási törvénykönyv kidolgozásával megbízott parlamenti különbizottság azt a javaslatot, amelynek értelmében az öregségi nyugdíj mellett pluszjárandóságban részesülnének a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és megyeitanács-alelnökök, amennyiben ebben a minőségükben nem született ellenük jogerős bírósági ítélet korrupciós bűncselekmények miatt - közölte az Agerpres hírügynökség.

A rendelkezés az 1992-től kezdődően megválasztott elöljárókra lenne érvényes. A járandóságot az öregségi nyugdíj odaítélésének dátumától folyósítanák azoknak az elöljáróknak, akiknek lejárt a mandátumuk, és nem nem vállalnak újabb megbízatást.

A javaslat szerint nem részesülhetnek a juttatásból azok a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és megyeitanács-alelnökök, akiket jogerősen elítéltek tisztségük gyakorlása közben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS