2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader: amint megürül Kövesi helye, beindítjuk a tisztség betöltésére irányuló folyamatot

2018. június 08. 19:09, utolsó frissítés: 19:11

Abban a pillanatban, amint megürül Laura Codruţa Kövesi helye, beindítják az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségének betöltésére irányuló törvényes folyamatot - jelentette ki Aradon Tudorel Toader igazságügyi miniszer.

A tárcavezető elmondta, hogy a DNA leendő főügyészének kinevezésében a törvénynek megfelelően az igazságügyi miniszter, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) és az államelnök is szerepet fog kapni.

Az igazságügyi miniszter kifejtette, hogy a DNA vezetőjének kinvezéséhez létre kell hozni egy bizottságot, majd miután megnevezik a jelölési feltételeket, minden jelöltnek menedzseri tervet kell benyújtania.

A jelölések értékelését követően születik meg a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ajánlása, amelyet ha minden illetékes jóváhagy, az államfő elé kerül.

Toader elmondta, most arra vár, hogy Johannis hazatérjen külföldi útjáról, "olvassa el és értse meg az alkotmánybíróság döntését és annak tartalmát", majd tanusítson az "alkotmánynak megfelelő magatartást". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS