2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: a következő PSD-tüntetés sokkal nagyobb lesz

2018. június 11. 10:39, utolsó frissítés: 10:39

Szombaton kis méretű tüntetés volt ahhoz képest, amit a Szociáldemokrata Párt (PSD) a jövőben fog szervezni - jelentette ki Liviu Dragnea, a párt elnöke vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában.

Dragnea kifejtette, a szombati nagygyűlést azért tartották, hogy tiltakozzanak a Klaus Johannis államfő által támogatott 'utálatos' rendszer és a párhuzamos állam ellen, valamint azért, mert a szociáldemokratákat 'sértegették' és 'fenyegették', amire reagálniuk kellett. Hozzátette, a következő PSD-szimpátiatüntetés sokkal nagyobb lesz, mint a szombati, és más helyszínt keresnek neki, mert 'nem lehet a Victoriei téren'.

A DNA-főügyész tisztségből való visszahívását előíró alkotmánybírósági döntéssel kapcsolatban Dragnea azt mondta: amennyiben Johannis elnök 'elköveti azt a fatális hibát, hogy nem ülteti gyakorlatba az alkotmánybíróság döntését', minden polgári, alkotmányos és parlamenti eszközt fel fognak használni a döntés tiszteletben tartásának érdekében.

Arra a kérdésre, hogy eljuthat-e a helyzet az államfő felfüggesztéséig is, a PSD elnöke azt felelte: 'Akármeddig eljuthat.' (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS