2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis referendumot emleget Kövesi leváltása kapcsán

2018. június 12. 14:11, utolsó frissítés: 15:42

Klaus Johannis államfő közvitára bocsátaná azokat a kérdéseket, amelyeket a Kövesi leváltását célzó alkotmánybírósági döntés felvet. Az államfő nem zárta ki a referendum lehetőségét sem, írja a HotNews.

Johannis azt követően tette meg ezeket a kijelentéseket, miután kedden fogadta a Cotroceni-palotában a Velencei Bizottság küldöttségét.

Újságírói kérdésre válaszolva az államfő elmondta, hogy elolvasta az Alkotmánybíróság indoklását Kövesi leváltásával kapcsolatban, de számára az első olvasatra több problémát szül, mint amennyit megold.

A köztársasági elnök elmondása szerint a PSD csak arra törekszik, hogy megcsonkítsa az államelnök hatalmát. Az államelnök ugyanakkor elmondta, hogy egyes politikusok mostanában fölvetették, hogy őt fel fogják menteni a hivatalából, de garantálja, hogy nem fog semmi ilyesmi történni.Johannis időközben megszólalt a Facebookon is. Ismételten kijelentette, hogy Romániában nincs semmiféle párhuzamos állam. Ugyanakkor kijelentette, hogy az ügyészségnek függetlennek kell maradnia, és a korrupcióellenes harcnak is folytatódnia kell.

„Romániában egyetlen állam van, ezt képviselem én. A többi csak mese, amelyet a PSD talált ki, hogy ezzel is leplezze a tétlenségét.” (HotNews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS