2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több száz Electrica-alkalmazott tüntetett Kolozsváron

2018. június 13. 09:09, utolsó frissítés: 09:09

Az Electrica villanyáram-elosztó vállalat észak-erdélyi fiókjának több száz alkalmazottja tüntetett kedden a cég kolozsvári székhelye előtt, jobb munkakörülményeket és béremelést követelve, írja az Agerpres hírügynökség.

A tiltakozóakción mintegy négyszázan vettek részt, Marius Lobonţ szakszervezeti alelnök szerint más megyékben dolgozó Electrica-alkalmazottak is voltak köztük.

Elégedetlenségeiket sorolva Lobonţ hangsúlyozta, a bruttó átlagfizetésük nem haladja meg a 2.600 lejt, kilenc éve nem volt részük számottevő béremelésben, pedig sokan komoly képzettséget igénylő, nehéz és veszélyes munkát végeznek. Az alkalmazottak ezer lejes béremelést és jobb munkakörülményeket követelnek, ellenkező esetben készek beszüntetni a munkát.

Az Electrica szolgáltató közleményében leszögezi, az elmúlt hónapokban több ízben is megbeszélést folytattak a szakszervezettel az új bérezési rendszerről.

A tárgyalások során a vállalat felajánlotta, hogy emeli az új bértábla által megszabott minimális szint alatti fizetéseket, a szakszervezet azonban ezt nem fogadta el. „Ilyen körülmények között nem tudtuk folytatni a tárgyalásokat, így továbbra is érvényben marad az új kollektív munkaszerződés” - szögezi le az Electrica, hozzátéve, a fizetéseket a teljesítménymenedzsment-rendszernek megfelelően emelik majd. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS