2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korodi Attila szerint Johannis előbb tartsa tiszteletben az Alkotmánybíróság döntését és utána vitázzon

2018. június 13. 15:28, utolsó frissítés: 15:28

Korodi Attila RMDSZ-es politikus az rfi.ro-nak adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint az államelnöknek előbb tiszteletben kellene tartania az Alkotmánybíróság döntését és csak azután közvitára bocsátania Kövesi ügyét..

Korodi szerint, Johannisnak nincs választása és tiszteletben tartva az Alkotmánybíróság határozatát, le fog kelleni váltania Laura Codruţa Kövesit a DNA éléről.

Az RMDSZ-es politikus hozzáfűzte, hogy egy jogállamban az ilyen jellegű határozatokat, mint amilyen ez is, végre kell hajtani, különben az összes intézményi struktúrában a teljes káosz lehet úrrá.

Korodi elmondása szerint, Johannis vélhetően egy hosszabb időszakra, nem csupán néhány napra gondolt, amikor azt mondta, hogy kell még idő neki amíg áttanulmányozza az Alkotmánybíróságnak az ügyben közzétett, és a köztársasági elnökhöz eljuttatott határozatát.

Az állemfő tegnap utalt arra, hogy bár még nem érti teljesen az Alkotmánybíróság indoklását, elképzelhetőnek tart egy közvitát az ügyben, akár referendumot is. (rfi.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS