2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Európai bankot alapít a BCR

2004. május 05. 10:14, utolsó frissítés: 10:14

Összevonja három külföldi leányvállalatát és 100 millió euró alaptőkével egy új európai bankot hoz létre az állami tulajdonban lévő Kereskedelmi Bank (BCR). Nicolae Danila, a bank elnökének nyilatkozata szerint az új leányvállalat Anglo-Romanian Bank néven londoni székhellyel működik majd.

A BCR a korábbi állami külkereskedelmi bank, a Bancorex külföldi leányvállalatait vette át. A londoni székhelyű Anglo-Romanian Bankot 100%-ban, a párizsi Franco-Romanian Bankot 50%-ban és Frankfurt-Bucharest Bankot 100%-ban. A BCR a Franco-Romanian Bank fennmaradó 50%-át is átveszi a későbbiekben.

A harminc évvel ezelőtt alapított Anglo-Romanian Bank az egyik legnagyobb román befektető Nagy-Britanniában. A Franco-Romanian Bankot a román állami külkereskedelmi bank alapította nyolc francia befektető részvételével 20 millió frank (3 millió euró) alaptőkével. A Frankfurt-Bucharest AG-t 1976-ban hozták létre 20 millió márka (10 millió euró) alaptőkével. A privatizálás előtt álló BCR iránt többek között a Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) fejezte már ki érdeklődését. (gazdasági rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS