2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Legfelsőbb Bíróság elnöke kiakadt azokon a híreken, miszerint ő a SRI protokollvilláit látogatná

2018. június 14. 12:18, utolsó frissítés: 12:18

Cristina Tarcea, a legfelsőbb bíróság elnöke bejelentette, hogy a Legfelső Védelmi Tanácshoz és az Igazságszolgáltatási Felügyelethez fordul, miután olyan hírek jelentek meg a médiában, melyek szerint ő a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) protokoll-villáiban tett több alkalommal látogatást.

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) csütörtöki plenáris ülésén Cristina Tarcea elmondta: hozzá is eljutottak azok a jelentések, amelyek arra figyelmeztetik a tanács tagjait, hogy ő gyakori látogatója a SRI protokoll-villáinak. 'Nem tudom, napirendre tűzik-e ezt a kérdést, amelyet normális körülmények között figyelmen kívül kellene hagyni. De pontosan azért, mert nem egy normális társadalomban élünk, pontosan azért, mert egy borzalmas, általános manipuláció tanúi vagyunk, amelynek végső soron nincs más célja, mint az igazságszolgáltatási folyamat megakadályozása, közlöm önökkel, hogy még a mai nap folyamán az ország Legfelső Védelmi Tanácsához fordulok, és az Igazságszolgáltatási Felügyeletnél is panaszt teszek. Itt az ideje, hogy véget vessünk ezeknek a hitelrontó kijelentéseknek, amelyeknek semmiféle törvényes alapjuk nincs, és azok, akik fenntartják őket, vállalják a következményeket' - mondta a bíró.

Tarcea hangsúlyozta, hogy az intézményes kereteken kívül semmiféle találkozón nem vett részt a SRI tagjaival.

'Kijelentem, hogy nem voltam a protokoll-villákban, és hogy a legfelsőbb bíróság minden kapcsolata más intézményekkel kimondottan intézményes jellegű, a törvény által megszabott keretek között' - mondta Cristina Tarcea.

A CSM ülésén részt vevő Tudorel Toader igazságügyi miniszter válaszképpen kijelentette: reméli, hogy a jelenlevők minden találkozón a törvényes keretek között vettek részt, és nem olyan "esetleges megállapodások alapján, amelyek titkosságát feloldották vagy ezt követően fogják feloldani.' (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS