2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hiába mentette fel a bíróság, érvényben marad a kiadatási kérelem Ghiță ellen

2018. június 15. 11:38, utolsó frissítés: 11:38

Nincs jogi alapja a Sebastian Ghiţă kiadatására vonatkozó kérelem visszavonásának - nyilatkozta pénteken Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

Az Antena 3 televíziócsatornának nyilatkozó Toader kifejtette, jelenleg érvényben van a Szerbiában tartózkodó Sebastian Ghiţă elleni kiadatási kérelem, amelynek visszavonására egyelőre nincs jogi alap.

A legfelsőbb bíróság csütörtökön mentette fel Sebastian Ghiţă volt képviselőt, valamint az ügyben érintett volt vezető ügyészeket és volt rendőrparancsnokokat is.

A bírósági döntés Ghiţát a következő vádak alól mentette fel: kétrendbeli megvesztegetés, befolyás vásárlása, pénzmosás, zsarolás és kétrendbeli, nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználása, valamint jogosítvány nélkül való gépkocsivezetés. A bírósági indoklás szerint a tettek, amelyekkel a volt képviselőt vádolták, nem léteznek, vagy nem rendelkezik ezekről a büntető törvénykönyv.

Ghiţă esetében az előzetes letartóztatási parancs visszavonását, a vagyonzár eltörlését és az 54 millió lejes óvadék visszafizetését is elrendelték. Az ítélet nem jogerős. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS