2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A polgári felelősség Las Vegasának nevezte Sepsiszentgyörgyöt az USR elnöke

2018. június 16. 10:02, utolsó frissítés: 10:02

Az állampolgári felelősség Las Vegasának nevezte Sepsiszentgyörgyöt a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke. Dan Barna a Büntetőügyesek nélküli közéletet kampány támogatására látogatott Kovászna megyébe, írja az Agerpres hírügynökség.


Az USR elnöke bevallása szerint először járt Sepsiszentgyörgyön, és másfél órát töltött a városközpontban aláírásokat gyűjtve a Büntetőügyesek nélküli közéletet elnevezésű polgári kezdeményezéshez, amellyel a cél alkotmányba foglalni, hogy bűnvádi perben jogerősen elítélt személyek ne tölthessenek be köztisztséget.

„Mondtam a kollégáimnak, úgy érzem, mintha a polgári felelősség Las Vegasában lennék, mert azoknak a városoknak a többségétől eltérően, amelyekben jártam már aláírásokat gyűjteni - és több mint tíz városban voltam már -, itt az a meglepetés ért, hogy tízből nyolc vagy kilenc ember aláírt” - mondta.

Dan Barna szerint az elmúlt másfél évben „Románia Liviu Dragnea ügyvédi irodájaként működött”, a Szociáldemokrata Párt elnöke ugyanis minden törvényt, a teljes igazságügyi rendszert meg akarja változtatni, hogy ne kerüljön börtönbe.

Az USR alelnöke, Elek Levente úgy véli, a sepsiszentgyörgyi lakosság iskolázottsági szintjével magyarázható, hogy ennyire fogékonyak a kezdeményezésre.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS