2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PMP tiszteletbeli elnökévé választották Băsescut

2018. június 16. 17:19, utolsó frissítés: 17:19

A Népi Mozgalom Párt (PMP) tiszteletbeli elnökévé választották szombaton Traian Băsescut, írja az Agerpres hírügynökség.

Az alakulatnak a parlament épületében zajló tisztújító kongresszusán a párt ügyvezető elnöke, Eugen Tomac kérte fel a leköszönő elnököt, hogy fogadja el a tiszteletbeli elnöki címet, amelynek odaítélését egyöntetűen megszavazták a küldöttek.

Băsescu azt mondta, az államfőként neki adományozott öt díszdoktori címmel egyenrangúnak tartja a tiszteletbeli elnökséget, ugyanakkor hangsúlyozta, ez csak egy cím, nem párttisztség.

Rámutatott, az elkövetkezőkben is támogatni fogja az alakulatot és annak célkitűzéseit, de elérkezettnek látta az időt arra, hogy új, fiatalokból álló csapat vegye át a párt vezetését, ezért mondott le az elnökségről.

A volt államfő beszédében kiemelte, az ország újraegyesítésére irányuló célkitűzést hagyja örökségül pártjára. A román nép tartozik a történelemnek Románia és a Moldovai Köztársaság egyesítésével, román politikai párt számára nem létezhet ennél fontosabb projekt - mondta Traian Băsescu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS