2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gabriela Firea: hibáztam a Halep-ünnepség kapcsán

2018. június 18. 15:21, utolsó frissítés: 15:30

Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere egy RFI-nek adott interjúban elmondta, hogy hibát követett el a múlt héten hétfőn azon az eseményen, amelyen a bukaresti Nemzeti Arénában átadta Simona Halepnek a város kulcsait és a tömeg kifütyülte a polgármestert.

Firea elmondása szerint a város kulcsának és a kiválósági oklevél átadásának eseményét egy sokkal szűkebb körben kellett volna megtartani, majd pedig azt követően kellett volna megrendezni azt a találkozót, ahol Simona Halepet ünnepelhették a rajongói.

„Én a legjobb szándékkal mentem oda aznap, de most már nyilvánvaló, hogy nem úgy történtek a dolgok, mint ahogyan azt én elképzeltem, és az is egyértelmű, hogy hibáztam. Én és a csapatom is hibáztunk, mivel egy ilyen feszült időszakban, amilyen Bukarestben is uralkodott a PSD-gyűlése után, világos kellett volna legyen számunkra, hogy nem megfelelő a hely és az idő a város kulcsa és az oklevél átadására.

„Az igaz, hogy én azzal a hittel mentem oda, hogy ezt így csinálják mindenhol Európában, sőt Amerikában is. Múlt hétfőn délelőtt folyamatos kritikákat kaptam amiatt, hogy nem szervezek elég gyors, jó és különleges eseményt Simona számára és ezért azt hittem, hogy arroganciával vádolnak majd, ha nem megyek el az eseményre. Az eredeti ötlet az volt, hogy csak odamegyek, átadom a kulcsot és visszavonulok. Aztán pedig folytatódik tovább a show, ahogyan azt előkészítettük. Nem állt szándékomban egy percig sem ottmaradni a Simona Halep eseményén” - mondta a polgármester.

„Most, hideg fejjel mondhatunk már bármit, én elmondhatom, hogy örülnék, ha bölcsebb és előrelátóbb lettem volna, és rendeztünk volna egy olyan eseményt, ami fogalmazzunk úgy: sokkal visszafogottabb. Mondjuk a városházán belül, a városközpontban, vagy bárhol máshol, és utána csak Simona ment volna a Nemzeti Arénába. Természetesen mostani ésszel, már tudom, hogyan kellett volna... Könnyű utólag okosnak lenni” - összegezte a politikus. (rfi.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS