2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fűtolvajok sebesítettek meg egy rendőrt Gyergyószentmiklóson; kilenc lövés is eldördült

2018. június 19. 13:59, utolsó frissítés: 14:13

Egyenruhás, szolgálatban intézkedő helyi rendőrt ütöttek le a téglagyár szomszédságában szombaton este – számolt be hétfőn Facebook-oldalán a Gyergyószentmiklósi Polgárőrség.

A beszámoló szerint este a kaszálótulajdonosok bejelentésére kivonult helyi rendőrök tetten értek három csoportot akik 3 lovas szekérrel a téglagyár közelében levő gazdák kaszálójáról füvet tulajdonítottak el.

A helyiek, a gyergyószentmiklósi rendőrségtől segítséget kérve, a kiérkező két járőrkocsi személyzetével közösen megpróbálták bekísérni a tetteseket, de a Kárpátok utcájához érve népes csoport támadta ki az intézkedőket.

Az egybegyűltek kövekkel hajigálva, kiabálva, erőszakos fellépéssel mentettél társaikat. A támadók az egyik helyi rendőrt lapáttal leütötték, a szekereket lovakat elvitték és 9 lövés dördült el életmentő céllal, ameddig a már értesített csendőrség megérkezett.

Az erősítés megérkeztével a támadók szétfutottak. A leütött rendőrt kórhàzba kellett szállítani. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőrség szóvivőjének elmondása szerint a lapáttal leütött rendőrt jelenleg is kórházban ápolják, és az állapota súlyosságának függvényében indul majd büntetőeljárás a tettes ellen.

A szóvivő azt nyilatkozta, jelenleg is folyik az eljárás, hogy kiderítsék pontosan kik vettek részt a összetűzésben. Filip állítása szerint a rendőrségnek már van egy gyanúsítotti köre, de a vizsgálatok során másokról is kiderülhet, hogy érintettek-e vagy sem, az ügyben. (Gyergyószentmikósi Polgárörség)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS