2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Corina Creţu: jóváhagyták az Aranyosgyéres-Marosvásárhely autópálya finanszírozását

2018. június 19. 18:48, utolsó frissítés: 18:48

Az Európai Bizottság jóváhagyta kedden az Aranyosgyéres-Marosvásárhely autópálya finanszírozását, jelentette be Corina Creţu regionális politikáért felelős európai biztos - közölte az AGERPRES hírügynökségtől Cătălina Matei.

"Jóváhagytuk ma az Aranyosgyéres-Marosvásárhely autópályát, 248 millió euró értékben. Ennek a nagyon várt szakasznak az építése egyenesbe jöhet, ugyanis holnaptól kezdődően a pénz befolyik az országos költségvetésbe, hogy megépítsék ezt a pályaszakaszt. Biztosi mandátumom során csak 50 millió euró fölötti terveket kaptam jóváhagyásra - négy nagy projektet" - nyilatkozta az Európai Parlamentben Corina Creţu.

Az első terv, amelyet már jóváhagytak, egy vasúti szakasz kivitelezésére vonatkozik, a második a Szászsebes-Torda autópályára, amelynek értéke 272 millió euró, a kedden jóváhagyott projekt a harmadik a négyből.

"Még hátravan az Északi pályaudvar - Otopeni metrószakasz jóváhagyása, amely jelenleg a kiértékelés szakaszában van" - magyarázta a regionális politikáért felelős biztos.

((agerpres))

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS